Zomerstage 2024

Hier en daar was er nog wat discussie of de zomer al dan niet van start is gegaan, maar voor onze junioren is er geen twijfel mogelijk. Met de jaarlijkse stage werd de aftrap van hun zomer gegeven. 10 meisjes en 9 jongens van 6 tot 16 jaar vormden ook deze keer weer een hele leuke groep die gretig de tips van Sam en Georges uitprobeerden.

Op maandag begonnen we met z’n allen met een stevige opwarming gegeven door kinesist Vreni, alvast een goede gewoonte om mee te nemen naar de rest van de week. Maandagnamiddag werden de jongsten op de baan gecoacht door Sam. Ook de 12-plussers mochten rekenen op de nodige tips over course management wanneer ze op woensdag 18 holes speelden.

Dat al die tips niet in dovemansoren vielen, bleek al snel uit de uitslagen. Op maandag zette Bernard de toon met 24 punten op de front 9, een score die door Pieter werd geëvenaard op donderdag toen de back 9 werden gespeeld. Dat Pieter de juiste vorm te pakken had bleek ook al op woensdag, toen hij 44 punten haalde op 18 holes. De topscores van de week gingen echter naar Antoine (dinsdag op de front 9) en Alexander (vrijdag op de back 9) die allebei 27 punten scoorden. Antoine, die maandag de allereerste keer de Championship Course speelde, zag zijn handicap zo op een week zakken van 46 naar 31,7! Ook de meisjes lieten zich niet onbetuigd. Zij wisten allemaal hun handicap te verbeteren en op de fore course behaalden de zusjes Manon en Naia elk 2 kaarten.

Iedere dag werd afgesloten met een vieruurtje en een gezamenlijk spel. Op vrijdag hielden we ook nog een prijsuitreiking om alle deelnemers te belonen met een leuke prijs voor hun inspanningen.