Senioren in tijden van Corona

CORONA QUIZ – ANTWOORDEN EN UITSLAGEN 

Gedurende 5 weken hebben we jullie situaties voorgelegd, die elke dag op ons terrein kunnen gebeuren. Het is dan van belang dat we weten wat te doen, hoe hervatten, hoe verder spelen, strafslagen of niet, welke mogelijkheden we hebben …
Het kennen van de basis van de regels kan je helpen uit een benarde situatie op de meest voordelige manier te ontsnappen.

Hieronder vinden jullie de opgaves, week per week, met de oplossingen en de uitleg. Ook al heb je niet meegedaan, het kan geen kwaad om deze situaties eens te bekijken.

De volgende senioren hebben wel meegedaan en mogen dan ook een kleinigheid verwachten op de eerstvolgende gelegenheid (post corona…). Proficiat voor :
Patrick Op De Beeck , Annick Weyn, Mies Van Mechelen, Johan Lefevre en Jan Claessens

Voor de niet-prijswinnaars : met dank voor het enthousiasme en in de hoop dat jullie er iets van meenemen op de baan !

 

 

 

CORONA WEEK 5 (28 april – 5 mei 2020)

Woord vooraf : waarschijnlijk is dit, omwille van de evolutie naar ons actief golfspel toe, de laatste post in deze reeks. Ik hoop dat jullie het gesmaakt hebben.

* Blijf (bij)studeren – test je kennis van de (golf)regels !  quiz !!!!

Hierachter vind je de 5e (en laatste)  reeks vragen – antwoorden (in letterformaat – A/B/C/D) dienen naar herman.mols@pandora.be gestuurd.
NB: diegenen die de eerste, tweede, derde en vierde reeks nog niet hebben ingevuld, geen nood, kijk bij week 1, 2, 3 en 4 hieronder en stuur ook deze antwoorden TEN LAATSTE TEGEN VRIJDAG 8 MEI maar door : prijzen aan de meet, na de corona-crisis. De punten van de deelnemers zullen niet worden bekendgemaakt, enkel de namen van de winnaars.

NB2: alle vragen, met de antwoorden en een streepje uitleg zullen vanaf dinsdag 12 mei gepubliceerd worden op de website

 

* Blijf lachen

 

* Blijf in beweging

 

 

 

 

 

 

CORONA WEEK 4 (21 – 28 april 2020)

* Blijf (bij)studeren – test je kennis van de (golf)regels !  quiz !!!!

Hierachter vind je de 4e reeks vragen – antwoorden (in letterformaat – A/B/C/D) dienen naar herman.mols@pandora.be gestuurd.
NB: diegenen die de eerste, tweede en derde reeks nog niet hebben ingevuld, geen nood, kijk bij week 1, 2 en 3 hieronder en stuur ook deze antwoorden maar door : prijzen aan de meet, na de corona-crisis

QUIZ WEEK 4

 

* Blijf lachen

* Blijf in beweging

 • Fitness voor de golferFITNESS-OEFENINGEN
 • Muzikale fitness

  MUZIKALE FITNESS
 • Challenge van de week : geef je clubs een poetsbeurt !

  Heb je je grips nog niet zo lang, of wil je ze niet vervangen omdat je net een andere investering in je spel hebt gedaan? Met water, een beetje afwasmiddel en een schuurspons zijn ze prima schoon te maken en zul je merken dat de grips zonder het vuil weer wat beter kleven. Als je toch bezig bent met water en wasmiddel, maak dan ook eens je groeven schoon met een afwas- of tandenborstel (geen staalborstel!)

 

 

 

 

 

 

 

CORONA WEEK 3 (14 – 21 april 2020)

* Blijf (bij)studeren – test je kennis van de (golf)regels !  quiz !!!!

Hierachter vind je de 3e reeks vragen – antwoorden (in letterformaat – A/B/C/D) dienen naar herman.mols@pandora.be gestuurd.
NB: diegenen die de eerste en tweede reeks nog niet hebben ingevuld, geen nood, kijk bij week 1 en 2 hieronder en stuur ook deze antwoorden maar door : prijzen aan de meet, na de corona-crisis

 QUIZ

* Blijf lachen

* Blijf in beweging

 • Fitness voor de golfer : de aangereikte oefeningen vind je hier !
  NB: de oefeningen moeten gedaan worden naar eigen godvrucht en vermogen (= op eigen tempo en naar eigen kunnen !)
 • Challenge van de week : we sluiten ons graag aan bij de ‘Winge Virtual Challenge’ zoals gecommuniceerd in de e-mail van vrijdag 10 april.
  Je kan deze nog eens nalezen via deze link : chipping contest II

 

CORONA WEEK 2 (7 – 14 april 2020)

*  Blijf (bij)studeren – test je kennis van de (golf)regels !  quiz !!!!

Hierachter vind je de 2e reeks vragen – antwoorden (in letterformaat – A/B/C/D) dienen naar herman.mols@pandora.be gestuurd.
NB: diegenen die de eerste reeks nog niet hebben ingevuld, geen nood, kijk bij week 1 en stuur ook deze antwoorden maar door : prijzen aan de meet, na de corona-crisis

QUIZ WEEK 2

* Blijf lachen

* Blijf in beweging

 • Fitness voor de golfer : de aangereikte oefeningen vind je hier !
  NB: de oefeningen moeten gedaan worden naar eigen godvrucht en vermogen (= op eigen tempo en naar eigen kunnen !)
 • Challenge van de week : we sluiten ons graag aan bij de ‘Winge Virtual Challenge’ zoals gecommuniceerd in de e-mail van vrijdag 3 april. Pas eventueel afstanden aan naargelang de mogelijkheden maar doe mee : het is fantastisch, en zeker als je het met een aantal kameraden kan spelen (let wel : elk van in zijn eigen kot natuurlijk !)
  NB: een volgende challenge staat reeds op stapel … hou uw mailbox in het oog !

 

 

 

CORONA WEEK 1 (1 – 7 april 2020)

* Blijf in beweging

Fitness voor de golfer : de aangereikte oefeningen vind je hier !
NB: de oefeningen moeten gedaan worden naar eigen godvrucht en vermogen (= op eigen tempo en naar eigen kunnen !)

– Challenge van de week :
Neem een wasmand (breedte ongeveer 2 emmers) en zet de wasmand op een stuk gras. Neem een afstand van 5 m van de wasmand en chip 5 ballen (na 10 oefenballen).
Bekijk hoeveel van de 5 ballen in de mand belanden. Doe dit elke dag (tot de volgende challenge) en houd je uitslagen bij.
Maak het nog interessanter ? Contacteer een vriend en maak er een wedstrijd van…*

* Blijf lachen

Corona FUN - KLIK HIER
CORONA FUN 2 - KLIK HIER
Corona FUN 3 - KLIK HIER
Corona FUN 4

*  Blijf (bij)studeren – test je kennis van de (golf)regels !  quiz !!!!

De eerste reeks vragen zijn een binnenkomertje . Voor de senioren een lachertje !

Voor de quiz : KLIK HIER !

Afspraak : de eerste mogelijkheid is cijfer 1, de tweede mogelijkheid is cijfer 2….
De cijferreeks met de antwoorden mag gestuurd worden naar herman.mols@pandora.be . Mogelijk liggen er op het einde van de corona-periode prijzen te wachten …