S20190319 Wintercompetitie Eindstand 19.03.2019

SNEEUWKRISTALLEN EN IJSBEREN 2019    EINDSTAND

De laatste ronde van onze wintercompetitie hield inderdaad enkele verrassingen in petto.

 

Van de stormschade die het terrein vorige dinsdag gesloten hield, viel niet veel meer te merken. De Greenboys hadden alles wat los zat weggeruimd zodat de baan er drassig maar best bespeelbaar bijlag.

Toch werden 46 senioren uitgenodigd op wintergreens te spelen.  Er moest geprikt worden met het oog op de start van het seizoen, nu zondag.

Vermits de T-boxen op hun zomerplek lagen, speelden we een nooit eerder geziene combinatie : afslaan van zomer-tee naar winter-green.  Dat zorgde voor hilarische situaties.  Zo stond er stoere man op de Tee van hole 17 klaar om met zijn driver af te slaan.  Naar een vlag die op goed 90 meter verderop wapperde…

 

Ook de strijd om de knikkers leverde enkele verrassingen.  Drie IJsberen en één sneeuwkristal profiteerden van hole 17  (par 4 van 90 meter!) om 5 stableford-punten mee te pikken.  Herman Mols bestond het onze hole 1 in drie slagen uit te spelen : dat heet een Eagle.  En Mies Van Mechelen vond twee slagen voldoende om hole 16 af te werken : mooie birdie.

 

En het resultaat na 9 wedstrijddagen ligt in de lijn van de verwachtingen.  Speelsters en spelers die al een tijdje in “de flow” zitten, sieren de eerste rangen.   Bij de Sneeuwkristallen zijn dat Yolande Morren en Annick Buekers, met dezelfde totaalscore van 53 punten.  Bij de IJsberen stond er geen maat op Cydi Roten bij Heren 1+2, maar dat volstaat niet om zijn naam op de trofee te schrijven. Dat kan de winnaar van  Heren 3 wél doen.  Na een scherpe eindspurt  won Hugo Haelterman met 1 puntje verschil van Jef Dauw en 2 punten meer dan Antoine Antheunis.

Maar vertel het voort : de prijzen werden uitgereikt op het diner dinsdag 26 !   Zie de foto’s onder “foto’s”……

Dikke proficiat een alle deelnemers en hip hip hoera voor de winnaars.

 

hier is de link naar de uitslagen van 19 maart : Download

 

hier is de link naar het eindklassement 2019 : Download

Met dank voor uw talrijke deelnames en met de beste wensen voor een schitterend zomerseizoen.

 

Tot dinsdag !

 

Jan