IJSBEREN EN SNEEUWKRISTALLEN – DE WINTERCOMPETITIE

REGLEMENT!
– de gekozen tee blijft voor de ganse competitie
– voor elke speeldag worden 2 ‘hidden holes’ getrokken via het programma ‘Random.org birdie fund generator’ waarbij deze scores worden verdubbeld

Slotbeschouwingen en eindstand

  • deelnemers : 24 dames en 40 heren
  • 381 rondes van 18 holes
  • Ijsbeer 2022 : Johan Lefevre
  • Sneeuwkristal 2022 : Yolande Morren

Proficiat aan Jan voor de professionele, vlotlopende organisatie en de spannende trekking van ‘hidden holes’
Dank aan de senioren voor de massale deelname

EINDSTAND WINTERCOMPETITIE

Negende en laatste speeldag : 15/03

Mooi weer voor een rondje golf in Winge, een beetje wind maar och kom – prikweek, dus wintergreens…dachten we ! Niks van : buiten 3 en 4 (omwille van waterlek) zomergreens, geprikt en gezand weliswaar maar toch best bespeelbaar – de resultaten waren navenant.
Wie hole 5 en (wederom) hole 11 hadden aangestreept, hadden een (dubbel) streepje voor vandaag.
De resultaten zullen op de drive-in van 22/03 worden bekendgemaakt.

Achtste en voorlaatste speeldag : 08/03

Weerom 45 spelers op de baan – prachtig weer na een nachtje lichte vries. De vlaggen werden nog eens op de ‘normale’ moeilijke plaatsen gestoken en dat vertaalde zich niet in lagere scores ! 7 senioren behaalden meer dan 40 punten.
De geluksvogels vandaag hadden hole 8 en hole 11 goed moeten spelen !
In alle reeksen is het nog zeer spannend aan de top en kan er nog een ware omwenteling gebeuren.
Afspraak volgende week voor de laatste wedstrijd, waarschijnlijk op wintergreens (prikweek) en met de hoop op een ‘goede trekking’.
Diegenen die al aan kansberekening willen doen, vinden de tussenstand hier : KLASSEMENT NA 8E SPEELDAG

Zevende speeldag : 01/03

45 spelers vandaag op de baan – prachtig, aangenaam, zonnig en windstille baan – de greenkeepers waren de greens al aan het afrijden… de lente en de zomer zijn in aantocht !
De wedstrijd komt stilaan in zijn eindfase en in alle categorieën is het nog dringen aan de kop. De hidden holes van de laatste 2 wedstrijddagen zouden de doorslaggevende factor kunnen zijn.
Vandaag waren hole 6 (voor de vrouwen een ‘ramphole’ in de winter) en hole 14 (ja!) aan de beurt.

De tussenstand, met nog 2 wedstrijden te spelen, vind je hier: KLASSEMENT NA 7E SPEELDAG

Zesde speeldag : Palindroom- en Ambigramdag 22022022 

Een speciale, een héél speciale datum : van voor naar achter of van achter naar voor = identiek, gewoon horizontaal of op zijn kop = identiek (ten minste als de cijfers ‘vierkant’ geschreven zijn)
En toch moesten we met draagzakken de baan op. Uiteraard was dit niet te verwonderen na doortochten van Eunice en Franklin en het ter ziele gaan van ‘den boom van den 1’. We mogen de greenkeepers dankbaar zijn dat ze al het hout min of meer zeer deftig van de baan gekregen hebben op deze korte periode.
En om te pesten werd direct hole 1 weerom getrokken als hidden hole! Gevolgd door hole 13! Ja ….
Wat dit betekent voor de tussenstand, vind je hier : KLASSEMENT NA 6E SPEELDAG

Vijfde speeldag : 15/02

Geen speciale zaken te melden vandaag … rustig weer (we zijn nu midden winter), 50 senioren op de baan, trolley’s toegelaten… en Bert Van Nuffel speelt 49.
Het enige dat ons nog kon vooruit helpen was een ‘hidden hole’ op de juiste plaats : 2 en 14 vandaag. Iemand bingo?

Hierachter vind je de tussenstand halfweg KLASSEMENT NA 5E SPEELDAG

Vierde speeldag : 08/02

Bij het afhalen van de kaarten was het of Sinterklaas was weer in het land: iedereen kreeg strokes bij en we kregen een revolutionaire winterkaart mee…zwarte piet had dit in de gaten en blies de poging van het secretariaat om een eigen ‘winterbaan’ te creëren van de mat en herstelde, na manuele ingrepen, de rust op de vertrouwde scorekaarten.

We zouden bijna vergeten dat de ‘draagzak’senioren deze keer op de 9 en op hole 16 mochten verdubbelen.
Het resulteerde allemaal in volgende stand, bijna halfweg de competitie KLASSEMENT NA 4E SPEELDAG

Derde speeldag : 01/02

BINGO ! hole 17 werd getrokken … iedereen grossierde in hallucinante Stableford-scores op de voorlaatste Mickey Mouse-hole met lage S.I. en voor het eerst in de geschiedenis haalde een (mannelijke en een vrouwelijke) senior 10 volle punten op 1 hole. De namen vind je als je het klassement ontleedt. Oh ja, de tweede hidden hole was nr. 5 en om te zorgen dat we genoeg tijd in taste 19 kregen, mochten we na hole 12 de ‘short cut’ nemen via hole 15.  Met de regen, maar vooral de wind, was dit een goede zet van de greenkeepers.

KLASSEMENT NA 3E SPEELDAG

Tweede speeldag : 25/01

Weer 50 senioren het veld op, geen zon, mist maar geen wind … het kon het begin zijn van een triller op de Schotse Hooglanden. Maar we speelden golf en wilden ook een stevige verdubbeling van onze punten op 2 holes (met hole 6 doet Jan niemand veel plezier, bij hole 15 zag onze vorige captain ineens 8 punten verschijnen op zijn kaart !). Nog 1 punt van aandacht uit het reglement: kijk hierboven en lees de eerste lijn na het reglement.
De tussenstand na 2 speeldagen vind je als je doorklikt op onderstaande link.

KLASSEMENT NA 2E SPEELDAG

Eerste speeldag : 18/01

Wintercompetitie ? Lente ja ! Meer dan 50 senioren hebben van de zonnestralen genoten op een goed bespeelbare baan. De ‘hidden holes’, met verdubbeling van de punten op 1 en 16 geven een beetje extra peper aan het klassement. De gekleurde namen geven de tee aan waarvan gespeeld werd (en voor de ganse competitie zo blijft)

KLASSEMENT NA 1E SPEELDAG

Deze partners helpen jullie alvast naast de course: